Wijn en spijs avond Entre deux villes

Wijn- en spijsavond Bailliage Entre Deux Villes

 4 november 2016

 

   Bijzonder welkom op deze wijn- en spijsavond, verzorgd door Sjaak, Paul, Jos, Nettie en Maureen.

Alvorens we overgaan tot het culinaire gedeelte staat Nettie stil bij de ziekte van Rini Tiellemans en de ziekte van de man van

Marjo van Rey. Wij wensen ze veel sterkte.

Nettie heeft contact met Rini en Marjo en zal ons op de hoogte houden.

Aanwezig zijn 16 leden.

20-jarig lidmaatschap

Op 1 juni was Nico Driehuis 20 jaar lid van het NGW. Ter gelegenheid hiervan ontvangt

hij namens onze bailliage een mooie fles wijn.

Zomertreffen 2017

Het zomertreffen 2016 hebben wij wegens te geringe deelname moeten annuleren.

Voorkeur aanwezige leden: Plan de activiteit vóór de bouwvakvakantie en op een zaterdag.

Met het activiteitenprogramma zullen wij hier rekening mee houden.

Ten behoeve van de agenda:

  • Eindejaarsproeverij, vrijdag 16 december 2016 met als thema:

“TOUR DE FRANCE EN BULLES”

  • Nieuwjaarstreffen, zondag 15 januari 2017

Menu

 Sjaak Cox

Taartje van gamba, appel, avocado, mierikswortel en olorosocrème

Wijn: Sauvignon blanc, Neethlingshof Estate, 2015, Zuid-Afrika

Paul Geraedts

Op de huid gepocheerde zalm op een bedje van julienne gesneden groenten met een

saus op basis van zelfgemaakte mayonaise

Wijn: Soave Classico San Michele, 2015, Cá Rugate, DOC Soave, Italië

Jos Zentjens

Timbaaltje van knolselderijpuree met zuurkool, fazant en een krokant gebakken  spekje

Wijn: Chardonnay, 35˚ South, Reserva, 2014, Chili

Nettie Ramaekers

Oeufs en Meurette

Wijn: Pinot Noir, Paul Mas Estate, 2015, Lanquedoc

 

Sjaak Cox

Biefstuk met hazelnootpastasaus en een paddenstoelenpuree

Wijn: Syrah-Grenache-Mouvédre, Rocca Maura, 2014, Rhône

Maureen Kimmel

Chocoladetaartje met citrusvruchten

Wijn: Banyuls 2012, Gérard Bertrand, Roussillon, App. Banyuls Traditionnel Protégée

 

Goed gezelschap, heerlijke gerechtjes en mooie wijnen. Kortom, een geslaagde avond!

Met dank aan allen.

 

Ter afsluiting ontvangen we een bijzondere vrucht/groente met de naam CHAYOTE.

Familie van de komkommer, pompoen en courgette. Ze doet het uitstekend als snack

maar is ook op allerlei manieren te bereiden zoals koken, bakken, wokken of inmaken.

 

Scroll naar boven