Wijn- en spijsavond Bailliage Entre Deux Villes
4 november 2016
Bijzonder welkom op deze wijn- en spijsavond, verzorgd door Sjaak, Paul, Jos, Nettie en Maureen.
Alvorens we overgaan tot het culinaire gedeelte staat Nettie stil bij de ziekte van Rini Tiellemans en de ziekte van de man van
Marjo van Rey. Wij wensen ze veel sterkte.
Nettie heeft contact met Rini en Marjo en zal ons op de hoogte houden.
Aanwezig zijn 16 leden.
20-jarig lidmaatschap
Op 1 juni was Nico Driehuis 20 jaar lid van het NGW. Ter gelegenheid hiervan ontvangt
hij namens onze bailliage een mooie fles wijn.
Zomertreffen 2017
Het zomertreffen 2016 hebben wij wegens te geringe deelname moeten annuleren.
Voorkeur aanwezige leden: Plan de activiteit vóór de bouwvakvakantie en op een zaterdag.
Met het activiteitenprogramma zullen wij hier rekening mee houden.
Ten behoeve van de agenda:
- Eindejaarsproeverij, vrijdag 16 december 2016 met als thema:
“TOUR DE FRANCE EN BULLES”
- Nieuwjaarstreffen, zondag 15 januari 2017
Menu
Sjaak Cox
Taartje van gamba, appel, avocado, mierikswortel en olorosocrème
Wijn: Sauvignon blanc, Neethlingshof Estate, 2015, Zuid-Afrika
Paul Geraedts
Op de huid gepocheerde zalm op een bedje van julienne gesneden groenten met een
saus op basis van zelfgemaakte mayonaise
Wijn: Soave Classico San Michele, 2015, Cá Rugate, DOC Soave, Italië
Jos Zentjens
Timbaaltje van knolselderijpuree met zuurkool, fazant en een krokant gebakken spekje
Wijn: Chardonnay, 35˚ South, Reserva, 2014, Chili
Nettie Ramaekers
Oeufs en Meurette
Wijn: Pinot Noir, Paul Mas Estate, 2015, Lanquedoc
Sjaak Cox
Biefstuk met hazelnootpastasaus en een paddenstoelenpuree
Wijn: Syrah-Grenache-Mouvédre, Rocca Maura, 2014, Rhône
Maureen Kimmel
Chocoladetaartje met citrusvruchten
Wijn: Banyuls 2012, Gérard Bertrand, Roussillon, App. Banyuls Traditionnel Protégée
Goed gezelschap, heerlijke gerechtjes en mooie wijnen. Kortom, een geslaagde avond!
Met dank aan allen.
Ter afsluiting ontvangen we een bijzondere vrucht/groente met de naam CHAYOTE.
Familie van de komkommer, pompoen en courgette. Ze doet het uitstekend als snack
maar is ook op allerlei manieren te bereiden zoals koken, bakken, wokken of inmaken.