Verslag jaarvergadering en proeverij kroonjaar leden 22 februari 2023

Ontvangst door onze bailli Nettie met een glas rosé Miraflors van domaine Lafage (Languedoc/Roussillon). Alvorens over te gaan tot onze proeverij moeten we nog een aantal agendapunten van onze jaarvergadering afhandelen.

Huldiging jubilarissen

Op de eerste dag van het nieuwe jaar waren Marian en Sjaak Cox 10 jaar lid van het NGW. De jubilarissen zijn in het zonnetje gezet tijdens ons nieuwjaarstreffen op 22 januari. Vandaag tijdens de jaarvergadering is het de beurt aan Anneke en Dieter Froitzheim. Op 1 januari waren Anneke en Dieter (respectievelijk 30 en 40 jaar) lid van het NGW. Felicitaties, een oorkonde en speld voor Dieter en een mooie fles wijn voor beide jubilarissen.

Na de jaarvergadering is er een kleine proeverij. De wijnen zijn ingebracht door 4 leden die een kroonjaar hebben bereikt.

  • Hilde Bremmers heeft gekozen voor een Auxerrois 2021 van het wijngoed Thorn.
  • Jos Zentjens heeft 2 wijnen uit de Elzas meegebracht van het wijnhuis Bernard Schneider in Ammerschwihr. Riesling Grand Cru Kaefferkopf 2004 (medaille d’argent) en een Riesling Grand Cru Kaefferkopf 2012. Jos serveert een amuse van zuurkool bereid op de traditionele Elzasser wijze.
  • Claartje Schaap heeft haar keuze laten vallen op een Silvaner Kalkstein 2021 van het Weingut Thörle, Saulheim. Om er een feestelijk tintje aan te geven serveert Claartje een toastje met schweinepastete.
  • Dieter Froitzheim is onze wijnkenner op het gebied van Spaanse wijnen met name uit de Priorat. Dieter heeft voor ons een rode wijn uit deze streek meegebracht, CAL PLA 2019 (Garnacha, Cariñena en een beetje Cabernet Sauvignon).

Met dank aan onze kroonjaarleden voor de bijzondere wijnen, de amuses en alle informatie die ze met ons gedeeld hebben. Dank aan allen voor de inbreng en aanwezigheid. We sluiten af met een kaasbuffetje en een glas wijn.

Scroll naar boven