Wijncursus

Volg een wijncursus bij het NGW

Het NGW verzorgt voor de leden wijncursussen op 3 verschillende niveaus. Klik op de soort cursus voor meer informatie.

 • Aspirant officier
  De beginnerscursus tot Aspirant-Officier is bedoeld om je thuis voelen bij het zien, ruiken, proeven en ook het kopen van wijnen. Deze cursus wordt meestal in 5 avonden gegeven.
 • Officier
  Een cursus tot Officier van NGW pakt de zaken wat steviger aan. Met het basisleerboek van de Stichting voor de Horeca “Aan de slag met wijn” van Peter Klosse worden de voornaamste wijnlanden van Europa bestudeerd en worden de bijbehorende wijnen geproefd. Bij het succesvol doorlopen van deze cucrsus ben je in staat wijnen te beoordelen en met kenners een degelijk gesprek over wijn te voeren.
 • Grand officier
  De vervolgcursus tot Groot-Officier, gebaseerd op dezelfde literatuur, richt zich op wijnlanden in de hele wereld  en gaat dieper in op het verbouwen van druiven en het maken van wijn.
 • Maître
  Sinds 2009 bestaat bij het NGW de mogelijkheid tot het behalen van een ‘Maître’-titel. Deze is voor groot-officieren die hun interesse en ambitie in wijn in een ‘meesterstuk’ willen uitwerken en uitdragen.

De drie cursussen kunnen worden afgesloten door een examen bestaande uit een theoretisch- en een proefdeel. Indien men slaagt voor het examen mag men binnen de vereniging de naam voeren en de erbij behorende eretekenen dragen. Het is niet verplicht om de opleiding met een examen af te ronden.

Scroll naar boven