Nieuwjaarstreffen Oost-Brabant 14 januari 2024.

Op zondag 14 januari kwam de leden van NGW Oost-Brabant in het Gastrohuys 24 te Geldrop bijeen om een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Bailli Agnes Haitsma heette iedereen welkom met een lekker glaasje Cava en gaf een terugblik op de vele activiteiten in het afgelopen jaar waarin we in december afscheid hebben genomen van onze oude proeflocatie ’t Slot in Eindhoven.

Vanaf nu zullen de proeverijen plaatsvinden in D’Intheek in Mierlo, waardoor we financieel meer ruimte hebben voor het kopen van mooie wijnen. Na uitgebreid met elkaar gesproken te hebben gingen we aan tafel om te genieten van een heerlijk diner met bijpassende wijnen.

Het Menu en de Wijnen

Voorgerecht
Tataki van tonijn / venkel / bieslook olie / papadum / yuzu peper beurre blanc

Wijn:

Garofoli / Serra del Conte / Verdicchio di castelli di Jesi

Tussengerecht
Rog vleugel / risotto – vadouvan / rucola / Parmezaanse kaas

Wijn:

Sommos Roble Chardonnay Somontano 2022


Hoofdgerecht
Lams rump / gekonfijte eend / spätzle / jus van herfstbock


Wijn:

De Martino / (2018) Enigma 1
(cabernet sauvignon, malbec, petit verdot)

Dessert
Koffie cremeux / likeur 43 schuim / kalamansi gel / creme patissiere / tonkaboon roomijs


Wijn:

Bodegas Malaga Virgen /
Moscatel Reserva de Familia


Het diner werd afgesloten met een kop koffie of thee met een heerlijke bonbon.

Het was een bijzonder gezellige bijeenkomst, zo gezellig dat er helaas geen aantekeningen zijn gemaakt van de smaak van de gerechten en de wijnen. In elk geval waren de gerechten in alle gevallen goed verzorgt, zowel qua presentatie maar zeker ook qua smaak. De wijnen waren goed gekozen, bij het hoofdgerecht kwam nog een extra fles op tafel, Orimos Grande Réserve 2020 uit de Pays de l’Hérault. Dieprode kleur. Tonen van zwarte bessenjam, pruimen, kersen, gedroogde kruiden, chocolade en ceder. Volle, complexer smaak van rijp zwart en rood fruit, vanille, chocolade en munt. 
Deze wijn paste veel beter bij het gerecht dan de Enigma, leuk dat die alsnog op tafel kwam.

Dank aan Dick voor het verzorgen van de foto’s en Arend voor het verslag met een kleine aanvulling van Rein.

Scroll naar boven