LCP Jaardiner 29 oktober 2023

Het blijkt verdomd geen sinecure te zijn tegenwoordig, om nog een diner te organiseren, dat kwalitatief beantwoordt aan de eisen van de verwende smaakpapillen van de deelnemers, niks mag kosten, prachtige wijnen op tafel brengt en ook de gastheer tevreden houdt, en, niet te vergeten, de balans van de clubkas een weinig in evenwicht houdt.

Vorig jaar mochten we een geweldig wild diner genieten in Geysteren bij de Boogaard. Vol goede zin derhalve toog schrijver dezes,  richting dit prachtige etablissement om wederom afspraken te maken, de hoop hebbend dat hij op enige flessengeldcoulantie kon rekenen ten opzichte van vorig jaar. Helaas, helaas het bleek een fata morgana te zijn, en hij werd onbarmhartig terug gefloten door de leden, vanwege de geoffreerde all-in prijs.

Dit kon de kas echt niet trekken, en de eigen knip ook niet.

Met gelukkig nog een maand te gaan en hulp van mede Patters werd naarstig gezocht naar alternatieven.

We kwamen uit bij het restaurant waar ooit René Brienen begon met de sterren uit de hemel te koken: (Onder de) Boompjes in Overloon, waar we een mooi arrangement konden vastleggen, met een mooi menu, een coulante flessengeldregeling, en een zeer talentvolle kok: Jaap Volman, die zo bleek niet alleen de pollepel met verve hanteert, maar ook zijn zeer plezierige witte brigade met verve aanstuurt. Kortom een hoogstaand diner dat ons ten deel viel.

Zondagmiddag werd moeiteloos zondagavond, heerlijke smaken vaak vegetarisch, werden gemengd met vakkundig door Jeroen Bakker uitgezochte wijnen, en na afloop tevredenheid alom van de 16 aanwezige Patters. Alle reden om volgend jaar weer richting Overloon af te reizen.

Bedankt allemaal dit was weer Patte waardig groot genieten. Harry Daudeij

Scroll naar boven