LCP Bailli Proeverij 2023-04-14

Negentien liefhebbers waren afgekomen op de bailliproeverij in Beugen gehouden op 14 maart.

Hierbij waren 7 cursisten, die de afgelopen weken de begincursus wijn hebben afgerond. Deze cursus stond onder leiding van Marcel Volleberg en Anita Schrijvers. Vanuit LCP een hartelijke dank voor hun inspanningen.

Het aantal cursisten was 10, maar helaas waren 3 van hen geveld door ziekte, maar de zeven overgeblevenen gaven hun punten, deden actief mee met de proeverij en op hun scores was niets aan te merken, gezien de twee vergelijking staten van de puntenwaarderingen.

Geproefd werden de acht door de bailli’s uitverkoren wijnen, zes uit Baden en twee uit Württemberg, drie wit, één rosé, en vier rood.

Hartelijke dank gaat uit naar Maurice Houwer, die een prachtige digitale diavoorstelling, in het Engels jargon PowerPoint presentation, had gemaakt, die met grote toewijding door DCP, staat voor Deputy Content Manager, van LCP Anita Schrijvers de zaal werd ingeslingerd via de breedbeeld. Dat de bailli en inleider van de proeverij Harry Daudeij nog niet gewend is aan al deze digitale wereldwonderen was soms evident, maar dat voorkwam niet dat hij een beleefd en aandachtig gehoor kreeg.

Wat opviel was de constant goede kwaliteit van de wijnen, waar bij de rosé van Drautz-Able misschien wat uit de toon viel met een gemiddelde zaalscore van 13,3.

De duidelijke winnaar werd een prachtige spatburgunder van Frans keller, Oberbergener Bassgeige 2020, van de Kaisersstuhl met 17,7, waarbij zelfs 1 maal de 20 viel, door één van de enthousiaste cursisten gegeven.

Hieronder de puntenscore van alle leden inclusief de cursisten:

En voor het vergelijk hieronder de puntenscore van alleen de leden:

Al met al een heel geslaagde proeverij, met een heerlijk kaasbuffet na, dat gelegenheid bood de laatste kliekskes wien te genieten.

Harry Daudeij, bailli

Scroll naar boven