Feestelijke Eindejaars Proeverij Wijn en Spijs 2023

Donderdag 14 december om 19:30 uur waren er een hardwerkend bestuur en verwachtingsvolle leden in clubgebouw ’t Slot.

Het Bestuur, waaronder zich  enkele kookenthousiastelingen bevinden, zou ons verrassen met zelf gemaakte gerechten, begeleid door bijpassende wijnen.

De zaal was feestelijk aangekleed en iedereen verlekkerde zich in goede stemming op dit evenement.

Onze voorzitter Agnes, heette iedereen welkom en liet ons tevens weten dat we vanavond waarschijnlijk voor de laatste keer in ’t Slot zouden samenkomen omdat er een uitstekende nieuwe locatie gevonden was in Mierlo. Waarschijnlijk een goede locatie verbetering.

Na een glaasje bubbels kwam het:

1e gerecht, een Avocadomousse met  rivierkreeftjes, verzorgd door Rein  ( Rein was zelf helaas door ziekte verhinderd).

Er werden twee wijnen bij geproefd : de Viorica Pinot Grigio 2021 uit Roemenië en de Good Year Pink Traminer 2022 uit Moldavië.

Een bijzonder lekker en geslaagd gerecht met een goede wijnspijscombinatie.

2e, Kees zorgde voor een vitaminerijk gerecht van fruit gecombineerd met een niet te intensieve Gewürztraminer 2021, een combinatie met lef maar niet verkeerd.

3e, Rein had er zin in en zijn Paddenstoelen Lasagne was overheerlijk. Er werd veel gevraagd om de receptuur, en die wordt bezorgd.

Proef deze pittige paddenstoelenlasagne van Ottolenghi

De wijnen bij dit moois: een Ochagavia Raices Nobles 2010  en een Cave Kouroum Cabernet Sauvignon 2011. Ik hoorde nergens klachten, bij deze subtiele combinaties.

4e, Dan een voortreffelijk Bourgondisch Stoofpotje waar Peter zich op uitgeleefd had. Pittig met  kruidige ingrediënten waarbij de Mas Picosa Syrah met Grenache 2020  en de Pinot Noir uit Thorn onze stemming en smaakpapillen steeds vrolijker maakten.

5e, Natuurlijk zorgde Arend voor het Financiële maar daar naast  ook voor het Bourgondische evenwicht met een uitnodigend kaasplankje, met een Aurora Chateau 2015, Cabernet Sauvignon + Merlot, en een fles Excentric Melnik 2020. Libanon en Roemenië deden deze kazen extra opbloeien.

6e, Het was echt een heel diner dat werd afgesloten met een Chocolade Mousse verzorgt door Agnes dat goed combineerde met de Monastrell Dulce van En Esencia.

Een groot applaus voor ons bestuur, een voortreffelijk verzorgt diner met prima wijncombinaties.

Dit was gezamenlijk genieten en wij wensen alle leden een voortgang van deze gemeenschappelijke gezelligheid in de komende feestperiode met een  GOEDE GEZONDHEID en SPIRIT in 2024.

Scroll naar boven