Baillage Entre Deux Villes: Surprise proeverij

We worden ontvangen met een mooi glas mousserende wijn en nadat Nettie de aanwezigen welkom heeft geheten gaan we van start. De organisatie van deze avond is in handen van Nettie. Aanwezig zijn 15 leden.

We worden ingedeeld in vier teams die het tegen elkaar gaan opnemen. Het programma bestaat uit 6 blokken van elk 20 minuten en elk blok bevat de volgende elementen:

  • Algemene vragen
  • Herkennen van de geur (geurstokjes)
  • Proeven van een wijn uit zwarte glazen. Is dit een witte of een rode wijn en benoem (indien mogelijk) de druif of de streek

De opdrachten zijn niet zo gemakkelijk en het nodige denkwerk komt eraan te pas. Uiteraard wil elk team als winnaar uit de bus komen. Na zo\’n twee uurtjes flink aan de slag te zijn geweest worden de punten bij elkaar geteld en zien we dat team 1 en 2 met een gelijk aantal punten zijn geëindigd. Een extra vraag pakt in het voordeel uit van team 1 waardoor Aga, John en Sjaak zich de winnaars mogen noemen van deze surprise avond. Proficiat en om dit te onderstrepen krijgen zij een leuke attentie overhandigd.

Het was wederom een geslaagde en gezellige avond en een woord van dank aan Nettie is dan ook zeker op z\’n plaats.

Alvorens de avond af te sluiten genieten wij nog na van de wijnen die wij geproefd hebben en het heerlijk kaasbuffetje dat Tim voor ons heeft klaargezet.

Maureen Kimmel, mei 2016

Scroll naar boven